Comunitate afaceri

Devino antreprenor!

Comunitate afaceri în domeniul IT software

O comunitate reprezintă acel conglomerat în care te poți simți inclus și sprijinit. O comunitate IT software are aceeași structură de bază, unde adăugăm și momentele vitale de networking și de brainstorming care pot ajuta un dezvoltator să crească și să-și dezvolte armonios anumite skills sau aptitudini în trend cu piața muncii pe segmentul IT.

Astfel că, cea mai bună acțiune pe care o poți lua este să te înscrii într-o comunitate IT, să participi la diverse meetups și să devii la curent cu tot ce este pe val la nivel de tehnologii, limbaje de programare, frameworks etc. Este posibil ca în acest cadru să afli despre tehnologii noi pe care să le poți adapta bussiness-ului în care te afli sau să vrei o schimbare radicală și să adopți cu totul un nou limbaj de programare în activitatea ta zilnică.

În cazul în care vrei sa faci o schimbare, o comunitate IT este locul perfect pentru ca aici antreprenorii caută colaborări de succes cu oameni pasionați de tehnologie la fel ca și ei. Așadar, va fi floare la ureche să găsești și să te implicit în proiecte noi, interesante și cu tehnologii disruptive. Îți vei pune în aplicare idei pe care, poate, într-o companie multinațională nu s-ar fi putut. Vei avea ocazia to stand up pentru ideile tale și să vezi în timp real, ca într-o hot maintenance, cum ideile îți devin realitate și cum produsul imaginat ia forma a ceva tangibil.

Noi proiecte, noi idei, noi tehnologii, noi strategii și metode de a aborda problemele. Sună excelent, nu?

În aceeași timp, o comunitare IT software te va ajuta cu demersurile necesare pentru a-ți crea propria firmă. În prezent se caută colaboratori pentru tot felul de proiecte (part-time, full-time etc.) care să dețină o formă juridică de tip PFA, SRL etc. prin care să se poată încheia contracte de colaborare de succes în care tu îți poți organiza exact cum dorești timpul pe care îl ai la dispoziție. În felul acesta devii tu însuți propriul manager și angajat și te poți organiza în deplină libertate.

Mai stai pe gânduri? Alătură-te unei comunități IT software și hai să creștem împreună pentru piața software de mâine.

TOP