Are you looking for

Vizitează-ne

follow me on facebook

Organizația a fost fondată în 1985 de către Dr. Ivan R. Misner. BNI pune la dispoziție o structură și un mediu de lucru pozitiv și asertiv pentru creșterea și suportul reciproc al oamenilor de afaceri. 

Activitatea de networking presupune angajament. Cele mai de succes grupuri BNI sunt formate din participanți activi și sincer angajați în activitatea de networking, ca o echipă. Ca participant în BNI, ești responsabil să te aliniezi modului de lucru al organizației. O listă partială a politicilor BNI sunt descrise mai jos:

Primul pas este să găsești un grup să te convingi despre ce este vorba.

  • O singură persoană pe domeniu poate face parte dintr-un grup BNI.
  • Toți participanții trebuie să reprezinte ocupația lor principală, și nu o activitate de tip part-time.
  • Prezența este critică. Dacă nu poți participa la o întâlnire, poți trimite un înlocuitor. 
  • Participarea este cheia succesului unui grup. Membrii pot participa aducând referințe bona-fide și invitați la grupurile BNI.

Dacă un grup are domeniul tău ocupat telefonează biroului BNI. Să explicăm despre o întâlnire BNI este ca și cum am oferi o tunsoare telefonic - nu ar fi foarte eficient. Întâlnirile BNI sunt mai bine de experimentat în persoană.  

Cele mai multe grupuri au o taxă de participare care acoperă o sala și costurile de catering. Vei avea oportunitatea să îți prezinți afacerea. Fii pregătit cu MULTE cărți de vizită pentru a le oferi participanților.  

Beneficiile membrilor sunt multiple!

1. Expunere ridicată către o multitudine de persoane, oameni de afaceri ca și tine;

2. Construiești relații de afaceri solide care vor dura o viață;

3. Instrumente eficiente de relaționare, inclusiv ateliere educative și mentorat;

4. Vizibiltate, Credibilitate și Profitabilitate pentru fiecare membru;

5. Și multe, multe altele!!!

Extrase din cartea scrisă de Ivan Misner:  The World's Best Known Marketing Secret

Î: Oricine se poate alătura unui grup BNI?

R: Acceptăm doar o persoană pe domeniu. Dacă domeniul tău este ocupat, te vom recomanda altui grup sau poți afla cum poți deschide un nou grup.  Desigur, dacă ai un domeniu conex, ești eligibl.

Î: Cum știu că membrii au reputație bună?

R: Formularul de înscriere solicită referințe și avem un sistem de selecție de către un comitet al membrilor care face verificări și intervievează solicitanții. Toți participanții sunt invitați personal de către membrii grupurilor. 

Î: Ce se întâmplă dacă un membru primește o referință și nu livrează ?

R: Avem un cod etic obligatoriu de urmat, și orice membru care are o plângere, o poate înainta comitetului membrilor, care va investiga respectiva situație.  

Î: Ce domenii pot beneficia mai mult din activitatea de networking?

R: Nu este vorba despre domeniu, ci de persoană. Domeniul poate fi oricare. Dacă ești focusat și ai un vis și ești gata să faci sacrificii pentru asta, ești persoana potrivită pentru grup.

Î: Cerințele etice de exercitare a unor profesii pot interzice participarea în BNI?

R: BNI înțelege importanța exercitării etice a unor profesii și de aceea unele reguli pot varia în funcție de regiune. Cu toate acestea, precizăm că dat fiind formatul întâlnirilor, acestea sunt întâlniri închise destinate strict membrilor BNI și invitaților acestora. 

Î: Dacă mă specilizez într-o arie profesională, se așteaptă de la mine să fiu expert în toate aspectele legate de domeniul respectiv?

R: BNI înțelege că unele profesii au arii largi de acoperire cu specializări specifice. BNI nu așteaptă, nici nu încurajează ca un profesionist să fie participant cu un domeniu în care nu are abilități. Dimpotrivă, BNI interzice ca profesioniștii să acționeze în afara sferei lor de abilități. 

Î: Profesia mea mă împiedică să mă promovez. În acest caz, BNI este o organizație potrivită pentru mine?

R: Obiectivul principal al BNI este să își asiste membrii să își crească afacerea, prin creșterea rețelei personale și prin educarea utilizării eficiente a acesteia. Oamenii de afaceri își cresc afacerile prin faptul că se fac cunoscuți și prin faptul că ceilalți ating un nivel de încredere în ce-i privește.  BNI oferă un forum prin care membrii întâlnesc alți profesioniști care au nevoie să întâlnească oameni de afaceri eficienți.