Comunitate antreprenori

Devino antreprenor!

Comunitate antreprenori în domeniul IT software

Într-un articol precedent scriam despre importanţa unei comunităţi pentru începători în domeniul IT software cât şi pentru seniorii care doresc să devină mentori sau să schimbe tehnologiile folosite cu unele mai adaptate, mai moderne.

Însă ce poţi găsi într-o comunitate IT dacă eşti antreprenor? Care sunt oportunităţile tale?

Este simplu: cuvântul cheie este networking, fie că eşti antreprenor, fie că eşti dezvoltator... sau o combinaţie între cele două.

O comunitate IT software îţi va putea „furniza”, fără prea mari bătăi de cap cauzate de intermediari (recruiteri fără experienţă, de exemplu), colaboratori cu care să împărtăşeşti aceleaşi valori şi cu care poţi creşte afaceri de succes.

Pe lângă posibilitatea de a găsi colegi care să fie pe aceeaşi lungime de undă cu tine, în cadrul unei comunităţi IT poţi profita de schimbul de idei, de brainstorming şi în acest fel să îţi îmbunătăţeşti ideea de afacere în timp real, în concordanţă cu cele mai noi tehnologii.

Tot în cadrul unei astfel de comunităţi vei putea descoperi persoane care au ales deja calea antreprenoriatului şi care îţi pot vinde câteva ponturi extrem de folositoare în vederea deschiderii unui start-up, ca mai apoi să colaboraţi pentru diferite produse sau servicii, completându-vă afacerea împreună. Win-win.

De aici şi până la a lansa efectiv un start-up nu este decât un pas pe care îl vei face rapid având susţinerea şi informaţiile furnizate în cadrul unei comunităţi IT software. Practic, toată lumea câştigă: tu viitori colegi de nădejde, pasionaţi de noile tendinţe în tehnologie, ei câştigă, la rândul lor, o misiune şi o viziune bine creionate care îi vor motiva să perfecţioneze produsul sau serviciul pe care tu l-ai imaginat la nivel conceptual. În acelaşi timp ideile se modifică, se dezvoltă, se rafinează şi în final, se finisează producând ceva palpabil, tangibil, gata să cucerească piaţa IT.

Poate că cel mai important aspect este, pentru un antreprenor – sau viitor antreprenor – eterogenitatea pasionaţilor care aparţin unor astfel de comunităţi şi deci diversitatea ideilor care apar în sesiunile de brainstormig. Vorbim de oameni cu background nu doar în programare, spre exemplu oameni care ştiu exact cum să se interpună între un dezvoltator şi un client, ştiind cum să traducă eficient specificaţiile (business analyst), de persoane care sunt extrem de bine organizate şi care cunosc la nivel macro specificitatea unui produs şi la nivel tehnic cât şi la nivel de business (scrum master), precum şi multe altele.

Eşti gata să descoperi faţă în faţă acest gen de diversitate profesională care are ca numitor comun dimensiunea IT?

TOP